Roolipelien yllättävät hyödyt osa 3

Roolipelien yllättävät hyödyt osa 3

Roolipelit ja niiden tehtävät ovat sarja peräkkäisiä ongelmia, jotka ovat vain juuri ja juuri ratkaistavissa. Sitä mukaa, kun kukin tapahtuma pelissäsi avautuu, joudut ajattelemaan ja reagoimaan nopeasti.

Kehität itsellesi hieman improvisointitaitoa ja innostut, kun ryhmäsi löytää viisaan tavan selvittää hankala ongelma. Itse asiassa jotkut ikimuistoisimmista hetkistäsi tulevat luultavasti olemaan sellaisia, joissa tunnet olevasi ahtaalla, mutta selviydyt käyttämällä älyäsi. Roolipelaaminen on aidosti todella hauskaa. Koeta vaikka kuvitella hetkeä menneisyydessäsi, jolloin teit jotain aluksi hieman hupsulta tuntuvaa. Ehkä olit juhlissa tai ehkä otit pari drinkkiä ja lähdit tanssilattialle häissä. Hetki, jota ennen pelkäsit nolostuvasi, mutta heti antaessasi mennä se olikin hauskinta aikaa elämässäsi. Juuri tästä roolipelien pelaamisessa on kyse.

Irti tylsästä arjesta

Puolet hauskuudesta on päästää irti ympäröivästä raskaasta maailmasta ja pelata kuin olisit jälleen lapsi. Kun istut pöydän ääreen, olet yhtäkkiä juoksentelemassa ympäri leikkikenttää, seikkailemassa ja pelastamassa maailmaa. Voitko rehellisesti sanoa, etteikö tällainen hauskuus sopisi kaikille? Aloittaminen voi olla hankalin vaihe, mutta on joitain asioita, joilla voit tehdä siitä paljon helpompaa. Valitettavasti on mahdotonta opettaa pelaamaan kaikkia mahdollisia roolipelejä, mutta on mahdollista neuvoa oikeaan suuntaan.Ensiksi sinun täytyy löytää sinua kiinnostava peli. Roolipelien maailma voi tuntua hyvin ylivoimaiselta, mutta samalla se tarkoittaa, että se sisältää kirjaimellisesti jokaiselle jotakin. Jos pidät scifistä, sitä on runsaasti tarjolla. Jos pidät fantasiasta, sitäkin löytyy runsaasti. Vampyyreita, ihmissusia, supersankareita, Lovecraftia, zombeja, avaruusolentoja, Star Warsia, painia. Mitä vain keksit nimetä, siitä on luultavasti tarjolla roolipeli. Joten jos Dungeons & Dragons ei tunnu sinulle omalta vaihtoehdolta, ei huolta, löydät varmasti oman suosikkisi.Tee hieman taustatyötä ja katso mitä löydät. Hae Googlella yhdistelemällä hakusanoiksi lempiasioitasi ja sana roolipeli, ja saatat yllättyä tuloksista. Jotkut pelit ovat aina suositumpia, joten saattaa olla helpompaa liittyä niihin tai aloittaa joku näistä pelityypeistä, kunhan valitsemasi peli kiinnostaa sinua.

Kiinnostavassa pelissä on oltava sinua kiinnostava maailma

Jos et ole innostunut pelin kuvastamasta maailmasta, et luultavasti nauti pelistä. Suositeltavia ja suosittuja pelejä ovat esimerkiksi Fate, Call of Cthulhu, Pathfinder ja tietenkin Dungeons & Dragons. Voit päästä pelaamaan Dungeons & Dragonsia jopa ilmaiseksi netistä ladatun version myötä. Jos et vieläkään keksi haluamaasi peliä, mene paikalliseen peli- ja harrastekauppaan ja kysele sieltä. Saat varmasti enemmän suosituksia kuin tarvitsetkaan.

Kun löydät sinua kiinnostavan pelin, ota selvää tarvittavista materiaaleista. Useimmissa roolipeleissä vaaditaan ainakin kopio pelaajan ohjekirjasta. Joissain peleissä saatetaan tarvita myös muita kirjoja, joten varmista mitä tarvitset. Nämä kirjat voivat olla yleensä hyvin kalliita, hinnat lähtevät ulkomaalaisissa nettikaupoissa yleensä noin 40 dollarista, eikä niitä ole välttämättä saatavilla esimerkiksi Amazonissa. Etsi parhaita tarjouksia netistä ja paikallisista peli- ja harrastekaupoista.

Pelivälineistöä

Lisäksi pelaamisen aloittamiseen tarvitaan pelinjohtajan käsikirja, noppia, hahmokortteja, lyijykyniä, pelipöytä ja ihmisiä. Tavallisesti pelissä tarvitaan tavallinen kuusisivuinen d6-noppa, mutta joissain peleissä tarvitaan omia erikoisnoppia. Muista aina tarkastaa etukäteen vaadittavat nopat. Hahmokortteja on yleensä pelaajaohjekirjan loppusivuilla, mutta niitä löytyy myös ilmaiseksi pelin verkkosivulta. Mitä suurempi pöytä sinulla on käytössä kirjoille ja hahmokorteille, sitä parempi. Jotkut käyttävät karttaverkkoja ja miniatyyrihahmoja, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Pelivälineistöä

Kun sinulla on tarvittavat välineet, sinun täytyy lukea pelit säännöt tarkkaan, että saat perusidean pelin toiminnasta haltuusi, vaikka säännöt eivät olisikaan pääosassa. Jos tunnet jonkun pelaajan, pyydä häntä opettamaan sinua. Hän opettaa sinua luultavasti mielellään ja saatat jopa saada häneltä kutsun pelaamaan hänen omaan tiimiinsä.

Marianne

Kommentointi on suljettu.