Parhaimmat pelit lapsille

Parhaimmat pelit lapsille

Lapsille on tarjolla paljon erilaisia pelejä. Nykyään monella on jo kotona oma älypuhelin tai tabletti mihin voi helposti ladata erilaisia pelejä. Niitä löytyy sekä ilmaisversioina että maksullisina.

Ilmaisissa peleissä kannattaa huomioida se, että lapsi voi helposti painaa niissä näkyviä mainoksia ja siten eksyä mainossivuille pelaamisen sijaan. Lapsille löytyy sekä opettavaisia pelejä että ajanvietepelejä jokaiselle ikäluokalle.Vaikka erilaisten lautapelien suosio on teknologian myötä vähentynyt, on niitä edelleen saatavissa ja ne ovat hyvä vaihtoehto päivittäisen ruutuajan sijaan. Ne voivat olla myös mukavaa ajanvietettä koko perheelle. Kännykkäpelit ovat hyvää ajanvietettä esimerkiksi pitkillä matkoilla autossa, mutta niiden päivittäistä käyttöä tulisi rajoittaa. Seuraavassa listasimme parhaita pelejä sekä elektronisena että manuaalisena versiona eri ikäisille lapsille.

Pelejä tabletille tai puhelimeen

Lapsille löytyy monia erilaisia opetuspelejä jotka opettavat eri asioita leikin ja laulun kautta. Vaikka pelit voisivat tuntua turhalta ajanvietteeltä vanhemmalle sukupolvelle, aikuisen kannattaa tutustua niihin ja niistä voi löytyä todella hyödyllisiä ja opettavaisia pelejä. Monet vanhanaikaiset pelit ovat myös muunnettu elektroniseen muotoon nykyään kuten palapelit, muistipelit ja erilaiset aakkosten ja numeroiden opettelupelit. Perheen pienimmille löytyy monenlaisia pelejä. Niissä ei varsinaisesti opeteta mitään sen erikoisempaa, mutta ne ovat silti hyviä erittäin pienille lapsille. Kuitenkaan ennen kolmen vuoden ikää lapsen voi olla vaikea pelata ja keskittyä tabletilla pelaamiseen ja siksi monissa peleissä näkyykin suositusikärajana 3 vuotta. Suositusikärajoja kannattaa muutenkin noudattaa ja tarkistaa ne myös lapsen itse ladatessa pelejä puhelimeen.

Smartkid Maths

Nuottiniitty on Suomessa suunniteltu erityisesti alle 5-vuotialle soveltuva peli. Se sopii hyvin ensimmäisen kosketusnäytön harjoitteluun. Siinä ei voi tehdä virheitä vaan lapsi saa rauhassa tutustua peliin vapaasti sitä koskettelemalla. Siinä ei myöskään kerätä pisteitä vaan se on hyvin yksinkertainen ensipeli perheen pienimmille.Ekapeli on ollut viime vuosina todella suosittu eskari-ikäisten peli. Siinä aletaan pikkuhiljaa opettelemaan kirjaimia, tavuja ja lopulta sanoja. Se sopii myös hyvin vanhemmille lapsille joilla on vaikeuksia lukemisessa. Se toimii myös ilman internet yhteyttä ja se ei sisällä mainoksia. Smartkid Maths on monipuolinen sovellus jossa voi harjoitella numeroita ja laskemista. Vanhemmat lapset voivat myös opetella kellonaikoja, jakolaskua ja hieman geometriaakin. Se sopii ala-asteen ensiluokille asti ja sitä käytetään myös avuksi joissain kouluissa matematiikan opetuksessa. Avokiddo Fitoons on hauska peli joka kannustaa syömään terveellisesti ja liikkumaan. Vaikka terveelliset elämäntavat eivät välttämättä vielä koske niin paljon pienempiä lapsia, voivat he innostua vaikka kokkaamaan pelaamalla tätä peliä.

Lautapelejä lapsille

Aikamatka

Vaikka kännykkäpelit ovatkin suuressa suosiossa ja niitä pelataan entistä enemmän, on Suomessa silti saatavilla vielä uusia ja hyviä lautapelejä. Lautapelit ovat hyvää vaihtelua kännykällä pelaamisen sijaan ja niistä voi muodostaa vaikka koko perheen viikottaisen harrastuksen lautapeli-iltoina. Aikamatka on mielenkiintoinen peli Suomen historiasta. Se sopii erittäin hyvin koko perheelle ja jopa isovanhempien on helppo osallistua siihen. Pelissä kerrataan Suomen historiaa ja se on erittäin helppo oppia. Se voi myös herättää muistoja perheen yhteisistä retkistä ja muuta pohdittavaa.Afrikan tähti on klassikko mitä saa edelleen ostaa kaupoista, jos sitä ei vielä kotoa löydy. Se sopii erinomaisesti lapsille ja se on helppo oppia. Se on säilyttänyt paikkansa suosituimpien pelien joukossa vuosi toisensa jälkeen ja sitä opetetaan sukupolvelta toiselle. Huojuva torni on toinen klassikkopeli joka sopii jo 3-vuotiaasta lähtien. Se opettaa myös lapsille tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja sitä voi helposti kantaa mukana perheen yhteisille retkille. Siitä on helppo soveltaa eri variaatioita eri ikäisten perheenjäsenten pelattavaksi.

Marianne

Kommentointi on suljettu.