Mitä on eGaming?

Mitä on eGaming?

Pelaajat ympäri maailman pelaavat pelejä onlinessa eli netin kautta. Netissä voidaan pelata erilaisia raha-, seikkailu-, taistelu- tai strategiapelejä. Osa peleistä ovat maksuttomia ja osa on maksullisia. Pelien aikana voidaan jutella kavereiden tai nettituttavuuksien kanssa. Verkkomoninpeli tuo uusia ulottuvuuksia tavanomaisiin peleihin. Katsotaanpa aihetta hieman lähemmin.

Online-pelaaminen tuo kaverit yhteen

Playstationilla on palvelu, jonka kautta pelaajat voivat pelata kotonaan pelejä verkon kautta. PS Plus -palvelun kautta voidaan pelata yhdessä ystävien kanssa, kaikkien ollessa kodeissaan. Pelaaminen tapahtuu verkon välityksellä, kuulokkeet korvissa mahdollistavat kavereiden kuulemisen reaaliajassa. Pelissä mahtavaa on yhteistyössä toimiminen. Vaikka oletkin omassa kodissasi, ilman ystäväsi todellista läsnäoloa, pelaatte silti samassa joukkueessa, vetäen yhtä köyttä. Suojelette toistenne selustaa ja toimitte joukkueena. Verkkopelaamisessa on se etu, että pelaaja voi pelata ketä tahansa vastaan. Ainainen tietokonetta vastaan pelaaminen ei välttämättä tuo tarpeeksi haastetta, sillä tietokone on… No, tietokone. Pelaajat ympäri maailman ovat tasoltaan erilaisia ja kaikki omanlaisiaan, joten pelaaminen ihmistä vastaan on joka kerta erilaista. Tietokoneen kanssa tätä tunnetta ei tule, sillä tietokone on kuitenkin ohjelmoitu toimimaan tietyllä tavalla. Se tekee siitä tylsän vastuksen.

Maksulliset pelit

Maksulliset pelit voivat olla kuukausimaksullisia, joiden pelaaminen voi maksaa esimerkiksi muutaman kympin kuussa. Esimerkiksi World of Warcraft on tällainen. Peliin saa lisää peliaikaa joko maksukorteilla tai kauposta ostettavilla Game Card -korteilla. Peli julkaistiin vuonna 2004 ja se oli suosituimmillaan vuonna 2010. Tuolloin pelaajia oli maailmanlaajuisesti 12 miljoonaa kappaletta. Pelistä on sittemmin julkaistu kuusi lisäosaa.Online-pelit ovat hyvin suosittuja ja toisinaan tämä voi aiheuttaa palvelimen kaatumisia. Vuonna 2012 oli tilanne, jolloin Diablo III:n pelaajia oli niin paljon, että palvelimet tukkiutuivat. Onneksi teknologia kuitenkin kehittyy koko ajan ja tätäkin ongelmaa pyritään välttämään.Yksi tämän hetken kuumimmista peleistä on Fortnite. Pelissä on tarkoitus selviytyä ja voittaa vastustajia, jotka ovat onlinessa pelaavia muita pelaajia. Peli julkaistiin vuonna 2017, joten se on suhteellisen tuore tulokas pelien markkinoilla. Peli on erittäin suosittu ja sillä on tällä hetkellä yli 200 miljoonaa pelaajaa. Peli sai oman Android-versionsa vuonna 2018, joten innokkaimmat pelaajat voivat pelata peliä myös puhelimellaan. Peliä ei löyty Play Kaupasta, joten peli täytyy ladata suoraan Epic Gamen niinkutsutusta Fortnite Installerista.

Maksuttomia pelejä

Internetistä löytyy myös joukko maksuttomia pelejä. Näistä peleistä ei tosin voi voittaa mitään. Esimerkiksi Pelikone-niminen nettisivusto tarjoaa yli 5000 ilmaispelejä, jotka on saatavilla milloin vain ja kenelle tahansa. Sivustolla on pelejä laidasta laitaan ja kaikki aukeavat pelaajalle yhtenä pitkänä listana.Yksi suosituista, ilmaisista online-peleistä on nimeltään Team Fortress 2. Se on PC:n lisäksi saatavilla XBox 360:lle, PS3:lle, OS X:lle ja Linuxille. Tätä räiskintäpeliä pelataan joukkueittain ja pelattavissa on runsaasti erilaisia tehtäviä, kuten lipunryöstö ja kukkulan kuningas. Online-pelaamisen lisäksi peliä voidaan pelata myös yksin tietokonetta vastaan.

Maksuttomia pelejä

EA Games tarjoaa pelaajilleen ilmaisen Command & Conquer – Tiberium Alliances -pelin. Peli toimii suoraan selaimessa ja siihen kirjaudutaan EA-tilin avulla. Peli on strategiapeli, jossa pelataan joukkueina. Joukkueet keräävät erilaisia raaka-aineita, joilla omaa tukikohtaa voidaan kasvattaa. Tarkoituksena olisi tietysti voittaa vastustaja. Pelissä on tarkoitus luoda strategisia suunnitelmia, joiden avulla omaa tukikohtaa voidaan rakentaa ja armeijaa vahvistaa. Nopeasti tapahtuvat pelin muutokset pistävät kuitenkin keksimään strategian uudelleen. Peli toimii sekä tietokoneen että mobiililaitteiden selaimessa.

Marianne

Kommentointi on suljettu.