Kaikkien aikojen suosituimmat videopelit

Kaikkien aikojen suosituimmat videopelit

Ihmiset ovat rakastaneet videopelejä niin kauan kuin niitä on ollut olemassa. Ensimmäiset pelit kehitettiinkin jo 1950-luvulla. Vuonna 1962 päivänvalon näki ensimmäinen tietokonepeli, jossa tarkoituksena oli tuhota toisen pelaajan alus. Peli oli nimeltään Spacewar. Pelien kehitys jatkui tästä ja markkinoiden ensimmäinen pelikonsoli, Magnavox Odyssey, julkaistiin vuonna 1972.

Pelikonsolit tulivat jäädäkseen. Pelejä on pelattu vuosikymmeniä ja markkinoita hallitsevat nykypäivänä Playstation ja Xbox. Pelejä pelataan paljon myös mobiililaitteilla ja tietenkin tietokoneella. Vuosikymmenten aikana ihmiset ovat päässeet pelaamaan lukemattomia erilaisia pelejä, mutta mitkä niistä ovat tehneet niin suuren vaikutuksen, että ne ovat jääneet pysyvästi ihmisten mieliin? Tässä artikkelissa keskitymme kaikkien aikojen suosituimpiin videopeleihin, joita emme tule unohtamaan.

Pelejä aikojen alusta

Arvasit oikein! Tetris todellakin kuuluu tähän listaan. Pelin ideana on latoa ruudun yläreunasta putoavat erimuotoiset palikat sopiviin koloihin. Pelaajan saadessa koko rivin täyteen, rivi häviää. Tällä tavoin peliruutu pyritään pitämään mahdollisimman pitkään tyhjänä palikoista. Peli päättyy, jos ruutu tulee täyteen. Pelin kehitti alunperin neuvostoliittolainen Aleksei Pažitnov vuonna 1984. Super Mario 64 on yksi legendaarisimmista peleistä ja sen musiikki on jäänyt ihmisten mieliin. Se julkaistiin Euroopassa Nintendo 64 -pelikonsolille vuonna 1997. Peli on tasohyppelypeli, jossa sen päähahmoa, Mariota ohjataan etenemään pelissä. Matkalla vastaan saattaa tulla niin lihansyöjäkasveja kuin kilpikonniakin. Monet rakastavat juuri tätä alkuperäistä Super Mariota ja kaikki tunnistavat pelin tunnarin missä tahansa. Myös Super Mario Bros on erittäin suosittu peli.

Pac-Man ja Ms. Pac-Man kuuluvat molemmat kaikkien aikojen suosituimpiin peleihin. Pac-Man julkaistiin vuonna 1980. Pelin ideana on ohjata Pac-Mania eli keltaista palloa pitkin pelissä olevaa sokkeloa. Pallo syö edetessään edessään olevia pisteitä ja samalla täytyy varoa uhkaavia kummituksia. Tarkoitus on syödä kentän kaikki pisteet.Zelda-pelisarja on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista peleistä. The Legend of Zelda: Ocarina of Time on Nintendon vuonna 1998 julkaisema peli. Pelaaja pelaa Link-nimisellä hahmolla, tavoitteena pelastaa prinsessa Zelda. Guinness World Records on julistanut pelin olevan kaikkien aikojen parhaiten arvosteltu videopeli. Samaa mieltä ovat sekä kriitikot että fanit.

2000-luvun pelit

Grand Theft Auto III on yksi pelien klassikoista. GTA-pelisarja on menestynyt muutenkin, mutta sarjan kolmas, vuonna 2001 julkaistu osa sai suurta suosiota ja se menestyi arvosteluissa loistavasti. Se palkittiin mm. innovatiivisuudesta, parhaana toiminta-/seikkailupelinä, parhaana PlayStation 2 -pelinä sekä Vuoden pelinä. GTA III on päässyt myös GameSpotin “Greatest Games  of All Time” -listalle.

Tony Hawk’s Pro Skater 3 on myös arvosteltu huippupistein GameSpotin peliarvostelussa – se sai jopa 10 pistettä, joka on harvinaista. Peliä myytiin 3,95 miljoonaa kappaletta. Pelissä pelaa skeittailee pitkin kenttiä, tehden erilaisia skeittitemppuja ja tehtäviä. Pelin hahmoina on kuuluisia skeittaajia, kuten Tony Hawk itse, Kareem Campbell, Bam Margera ja Chad Muska. Mukana myös yllätyshahmoja, kuten Bamin isä Phil Margera ja James Hetfield. THPS-pelisarjaan kuuluu runsaasti muitakin kokeilemisen arvoisia pelejä.

Myös verkkopelit ovat suosiossa

World of Warcraft eli WoW on verkossa toimiva roolipeli. Pelaaja tilaa itselleen maksullisen pelioikeuden. Vuonna 2010 pelin tilaajia oli huimat 10 miljoonaa. Pelaaminen tapahtuu WoWin maailmassa pelaajan itse valitsemalla puolella. Jokaisella pelaajalla on pelissä oma hahmo, jonka ulkonäköön pelaaja saa vaikuttaa. Hahmon taidot karttuvat pelin edetessä, tasojen (levelien) noustessa ylöspäin. Pelissä suoritetaan erilaisia tehtäviä, joista pelaaja saa palkkioksi rahaa, esineitä ja kokemuspisteitä (XP).

Marianne

Kommentointi on suljettu.