Aivokoulutuspelit

Aivokoulutuspelit

Aivokoulutus (jota kutsutaan myös kognitiiviseksi koulutukseksi) on säännöllisen henkisen toiminnan ohjelma, jonka tarkoituksena on ylläpitää tai parantaa kognitiivisia kykyjään. Se heijastaa hypoteesia siitä, että kognitiivisia kykyjä voidaan ylläpitää tai parantaa käyttämällä aivoja, analogisesti siihen, miten fyysistä kuntoa parannetaan käyttämällä kehoa.

Vaikka on olemassa vahvoja todisteita siitä, että aivorakenteen näkökohdat pysyvät “muovina” koko elämän ajan ja että korkea henkisen toiminnan taso liittyy ikään liittyvän dementian riskeihin, tieteelliset kriitikot väittävät, että “aivojen kunto” -periaatteen tukeminen on rajallista. Termiä käytetään harvoin akateemisessa kirjallisuudessa, mutta sitä käytetään yleisesti itsehoitokirjojen ja kaupallisten tuotteiden yhteydessä.

Aivokoulutuspelien yleiskatsaus

Kognitiivinen varanto on henkilön kyky täyttää elämän erilaiset kognitiiviset vaatimukset, ja se näkyy kyvyssä omaksua tietoa, ymmärtää suhteita ja kehittää järkeviä johtopäätöksiä ja suunnitelmia. Kognitiivinen koulutus sisältää kognitiivisten kykyjen parantamiseen tähtääviä toimia. Yksi hypoteesi kognitiivisen koulutuksen tukemiseksi on, että tietyt toiminnot, jotka tehdään säännöllisesti, voivat auttaa ylläpitämään tai parantamaan kognitiivista varantoa. Vuodesta 2016 lähtien yritykset, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluja kognitiiviseen koulutukseen, ovat markkinoineet niitä lasten ja aikuisten koulutustuloksina muistin, käsittelyn nopeuden ja ongelmanratkaisun parantamiseksi sekä jopa dementian tai Alzheimerin tautien ehkäisemiseksi. He tukevat usein markkinointiaan keskustelemalla perustajiensa koulutuksellisesta tai ammatillisesta taustasta, jotkut keskustelevat neurotieteestä, joka tukee heidän lähestymistapaansa – erityisesti neuroplastisuuden ja oppimisen siirron käsitteitä sekä joitakin kliinisistä tutkimuksista saatuja todisteita. Näiden yritysten tärkein väite on se, että he tarjoavat erityiskoulutusta yleisesti muille aloille – akateemiseen tai ammatilliseen suoritukseen yleensä tai jokapäiväiseen elämään. Vuodesta 2016 lähtien oli joitakin todisteita siitä, että jotkin näistä ohjelmista paransivat suorituskykyä tehtävissä, joissa käyttäjiä koulutettiin, vähemmän todisteita siitä, että suorituskyvyn parantuminen yleistyy niihin liittyviin tehtäviin, eikä lähes mitään todisteita siitä, että “aivokoulutus” yleistyy arjen kognitiiviseen suorituskykyyn; lisäksi useimmat kliiniset tutkimukset olivat puutteellisia. Todisteet kognitiivisesta koulutuksesta ovat lisääntyneet. Esimerkiksi vuonna 2017 kansalliset tiedeakatemiat löysivät kohtuullisen vahvuuden todisteita kognitiiviselle koulutukselle kognitiivisen heikkenemisen ja dementian estämiseksi. Amerikan neurologian akatemian suuntaviivat lievän kognitiivisen vajaatoiminnan hoitoon vuonna 2018 sisältävät kognitiivisen koulutuksen. Jotta voitaisiin käsitellä kasvavia yleisiä huolenaiheita, jotka koskevat aivopelien aggressiivista online-markkinointia vanhemmille väestöryhmille, ryhmä tutkijoita julkaisi vuonna 2008 kirjeen, jossa varoitettiin yleisöä siitä, että vanhusten aikuisten aivopelien tehokkuutta ei ole tutkittu. Terveydenhuollon tutkimus- ja laatutoimisto totesi vuonna 2010, että ei ollut riittävästi todisteita ikääntymiseen liittyvän muistin alijäämän tai Alzheimerin taudin ehkäisemiseksi. Vuoden 2017 päivitetty raportti osoittaa, että kognitiivisen koulutuksen estämiseksi kognitiivisen heikkenemisen tai dementian ehkäisemiseksi tarvitaan maltillisia todisteita.

Parhaat aivokoulutuspelit

Vapaa iOS-kaupassa ja Android Play -kaupassa Lumosity tarjoaa jatkuvasti laajenevia kognitiivisia ja tieteellisiä pelejä, jotka on suunniteltu parantamaan työmuistiasi ja stimuloimaan aivojasi päivittäin. Osa peleistä on suunniteltu vahvistamaan kykysi kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin – eli asioihin, jotka auttavat ratkaisemaan tehtävän – oppimalla sivuuttaa asioita, jotka eivät auta. Lumosity on yksi suosituimmista aivokoulutuspeleistä, joita yli 60 miljoonaa ihmistä käyttää maailmanlaajuisesti. Itse kuvailtu “aivojen kunto-ohjelma”, Dakim tarjoaa käyttäjille joukon pelejä ja palapelejä, jotka on suunniteltu auttamaan aivojasi kattavassa harjoituksessa. Ohjelma antaa sinulle pääsyn yli 100 yksittäiseen aivotyöhön, jotka kaikki on suunniteltu parantamaan huomiota ja keskittymistä – toisin sanoen juuri sellaisia ​​henkisiä tehtäviä, joiden on osoitettu osallistuvan Alzheimerin tautiin ja siihen liittyviin oireisiin. Voit kokeilla Dakimia ilmaiseksi verkkosivuillaan.

Parhaat aivokoulutuspelit

Clevermind poikkeaa monista aivokoulutuspeleistä, sillä se on suunniteltu erityisesti Alzheimerin taudista kärsiville ihmisille. Koska jokainen hoitaja voi kertoa teille, Alzheimerin taudin hoitaminen ylittää vain mielenterveyden harjoittamisen. Tätä tarkoitusta varten Clevermindissä on sosiaalisia, lääketieteellisiä ja ruokavalio-työkaluja, jotka kaikki esitetään helposti luettavassa käyttöliittymässä, jossa on myös digitaalinen avustaja, joka puhuu Sirin kaltaisessa äänessä.

Marianne

Kommentointi on suljettu.