Tietoja

α-con eli alfacon on pöytäroolipelien pelaajille, suunnittelijoille, pelinjohtajille, teoreetikoille ja ylipäätään skeneaktiiveille suunnattu roolipelitapatuma. α-conissa mellastetaan viikonlopun ajan pöytäroolipelien ympärillä asiantuntijaluentoja kuunnellen ja tietysti pelaten. Tapahtuman teemana on yhteisöllisyys pelaamisessa ja painotus on rautaisten asiantuntijaluentojen höystämänä toiminnassa. Ja toimintaa viikonlopun aikana todellakin riittää, mutta tilaa jää myös kanssaharrastajiin tutustumiseen ja yhteiseen vapaaseen toimintaan. Missä pöytäroolipeleissä tänä päivänä mennään? Se selviää α-conissa taatusti. Samoin kuin se, miltä pöytäroolipelien tulevaisuus näyttää.

α-conin pelien ajatuksena on tehdä osallistujille tutuksi mahdollisimman monenlaisia pöytäroolipelejä. Lyhyitä parin tunnin pelinäytteitä eri pelinvetäjiltä on viikonlopun aikana useita, ja ohjelma mahdollistaa moneen eri pelisessioon osallistumisen. Pelit pyritään valitsemaan niin, että pöytäroolipeleskeneä päästään kurkistamaan mahdollisimman laajalla linssillä laidasta laitaan. Lisäksi viikonlopun aikana toteutetaan ainakin yksi hieman pidempi pelisessio, jota pelataan kaikkina kolmena päivän yhteensä noin kuudesta kahdeksaan tunnin ajan.

α-con on eräänlainen sisartapahtuma Otavan Opistolla vuosittain järjestettävälle Larpinjärjestäjien verkostoitumis- ja koulutustapahtuma X-Conille.